Elegant, atletisk og effektiv: ID.5 GTX SUV-coupé får verdenspremiere på IAA München Motor Show

  • Den elektriske ID.5 GTX vil stå som en næsten produktionsklar konceptbil på IAA München Motor Show
  • Det er den første elektriske SUV med coupé-karrosseri fra Volkswagen-mærket
  • ID.5 GTX kommer med firehjulstræk, to elmotorer og en rækkevidde op til 497 km

Elegant som en coupé, stærk som en SUV og helt elektrisk: ID.5 GTX har verdenspremiere den 7. september forklædt som konceptbil på IAA München Motor Show. Den første SUV-coupé baseret på Volkswagens elektriske MEB-platform forfører med sit elegante design og kraftfulde dual-motor-firehjulstræk. Og ID.5 GTX er online, kan modtage opdateringer over-the-air og er udstyret med Car2X-teknologi.

ID.5 GTX er den tredje model i Volkswagens ID.-familie og er den første el-drevne SUV-coupé fra Volkswagen. Modellen er nærtbeslægtet med ID.4 SUV’en, men de svungne linjer og coupé-lignende taglinje gør ID.5 GTX ekstra elegant og sporty, og karrosseriets korte udhæng for og bag og 21” store hjul fremhæver dens stærke karakter. ID.5’s frontdesign er præget af de avancerede IQ.Light-LED-matrix -forlygter, der genererer et intelligent styret fjernlys og giver bilen et sympatisk og unikt udseende. Matrix-forlygterne og LED-lysstriben, der løber ind til Volkswagen-logoet, er kombineret med tre kraftfulde LED-lys integreret i hver side af frontkofangeren. De supplerer nærlysets signatur og underbygger bilens atletiske karakter, selv når den står stille. De flade og skrå A-stolper placeret tæt ved fronten giver taglinjen et elegant flow og strækker sig lavt over karrossen og daler harmonisk ned mod den integrerede bagspoiler. Bag på ID.5 fremhæver de vandrette linjer, LED-baglygterne med 3D-effekt og LED-lysbåndet bilens bredde og giver den et iøjnefaldende og sofistkeret visuelt udtryk.

GTX er lig med dynamik og sportslige præstationer

Forkortelsen GTX repræsenterer Volkswagen-mærkets nye sportslige modellinje. Det fortsætter traditionen med de succesrige GTI-, GTD- og GTE -modeller og overfører det til en verden af elektrisk mobilitet. ID.5 GTX har en elmotor på både for- og bagakslen, der spiller sammen og resulterer i et intelligent og effektivt firehjulstræk, der garanterer overlegen trækkraft og sportslige køreegenskaber. Det 77 kWh-store lithium-ion-batteri placeret under gulvet mellem akslerne giver en forventet rækkevidde op til 497 km (WLTP).

Når ID.5 GTX lander hos forhandlere i starten af 2022, vil det være den anden model med den sportslige GTX-betegnelse, og den vil sætte yderligere fart på Volkswagens ACCELERATE-strategi. Volkswagen har et mål om at øge andelen af elbiler, så de vil udgøre op til 70 procent af Volkswagens samlede salg i Europa i 2030. Volkswagen sigter mod at blive en CO2-neutral virksomhed i 2050.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk