Volkswagen-koncernens PowerCo bekræfter resultater: QuantumScapes faststofbattericelle har bestået den første udholdenhedstest

  • Faststofbatteriet fra QuantumScape overstiger kravene og klarede over 1.000 opladningscyklusser og havde fortsat en kapacitet på over 95 %. Afhængigt af biltypen ville en elbil kunne køre over 500.000 km uden nogen mærkbar nedgang i rækkevidden.
  • Resultaterne er bekræftet ved batteritests i laboratorierne hos PowerCo SE, som er Volkswagen Groups batteriselskab.
  • CEO his PowerCo, Frank Blome, udtaler: "Det er nogen meget opmuntrende testresultater og en milepæl på vejen mod serieproduktion af faststofbatterier."

Faststofbatterier anses som fremtidens teknologi og det næste store skridt inden for udviklingen af batterier. Teknologien åbner mulighed for længere rækkevidder, kortere opladningstider og maksimal sikkerhed. Den amerikanske virksomhed QuantumScape har for nylig nået en vigtig milepæl, som nu er blevet bekræftet af PowerCo: Virksomhedens faststofbattericelle har overgået kravene markant i den første test og klaret over 1.000 opladningscyklusser uden problemer. For en elbil med en WLTP-rækkevidde på 500-600 km svarer det til en samlet kilometerstand på over en halv million kilometer. Samtidig var der næsten ingen aldring af battericellen at spore, og den havde fortsat 95 % af sin kapacitet (eller afladningsenergibestandighed) ved afslutningen på testen. Testene, som forløb over flere måneder, blev udført på PowerCos batterilaboratorier i Salzgitter i Tyskland

PowerCos CEO Frank Blome: "Det er nogen meget opmuntrende testresultater, som på imponerende vis understreger faststofbatteriernes potentiale. Det endelige resultat af denne udvikling kan blive en battericelle, som giver mulighed for lange rækkevidder, som kan oplades superhurtigt, og som praktisk talt ikke er udsat for aldring. Vi tror faststofbatterierne, og vi fortsætter med at arbejde på fuldt tryk i retning af serieproduktion sammen med vores partner QuantumScape.”

I de standardiserede testprocedurer for nyudviklede battericeller anses robusthed som det vigtigste kriterie. Branchens standardmålsætninger for denne udviklingsfase er 700 opladningscyklusser og et kapacitetstab på maks. 20 %. QuantumScapes faststofbattericelle overgik markant disse specifikationer i den seneste test. Battericellen klarede også kravene fra andre testkriterier som fx evne til hurtig opladning, sikkerhed og selvafladning. QuantumScape berettede for første gang om resultaterne som en del af virksomhedens aktionærbrev for 3. kvartal 2023. I en kommentar til testresultaterne sagde Jagdeep Singh, som er grundlægger af og CEO hos QuantumScape, følgende: "Disse resultater fra Volkswagen Groups PowerCo-tests gør det klart, at QuantumScapes anodefri faststof-litium-metal-battericeller er i stand til at levere ekstraordinære præstationer. Mens der fortsat er arbejde at gøre, før denne teknologi kan komme på markedet, så har vi ikke kendskab til et andet litium-metal-batteri til brug i biler, som har vist en så høj afladningsenergibestandighed hen over en sammenlignelig cyklus under lignende forhold. Vi er begejstrede for at arbejde så tæt sammen med Volkswagen Group og PowerCo for at industrialisere denne teknologi og få den på markedet så hurtigt som muligt.”

Den testede faststofbattericelle består af 24 lag og svarer derfor allerede til den battericelle, der er planlagt til serieproduktion. Næste skridt i retningen af serieproduktion er nu at perfektionere og skalere produktionsprocessen. I princippet er Volkswagens enhedsbattericellekoncept udviklet af PowerCo også egnet til brug af faststofbattericelleteknologien. Volkswagen Group har været involveret i QuantumScape siden 2012 og er en af de primære investorer i den teknologiske start-up-virksomhed.


Pressemeddelelsen blev sendt med Mynewsdesk